Oblastní výstava

Žatec 20. dubna 2002

Úvod (Home) Výstavy (Shows)  Chov číňani (CCD) Z médií (Press) Inzerce (Puppies)
Standardy Ke čtení Chov peruáni (Peruvians) Foto (Photo)  z Haliparku
 

Vyjeli jsme brzy ráno, abychom měli co nejlepší místo u kruhu a v blízkosti stolku rozhodčích. Toto se skutečně zdařilo. Ale bylo zbytečné spěchat, jelikož původní termín, shodný s výstavou v Budějovicích, se projevil na velice malé účasti. I přesto, že výstava v Žatci byla na poslední chvíli přesunuta o týden dopředu. Na tuto výstavu jezdíme pravidelně již 7 let  a tak máme s čím srovnávat. Byli přihlášeni pouze 3 čínští chocholatí psi a tak jsem byla trošku zklamaná. Zvykla jsem si na větší účast i na výstavách oblastních či krajských. Letos jsme stejně jako loni řádně vymrzli, ale alespoň nepršelo. I přes nepřízeň počasí se naháčci statečně drželi, jelikož přišli na řadu až předposlední a po půlhodinové přestávce osazenstva kruhu. Přišla mi zbytečná vzhledem k tomu, že byla v 11 hodin a po této přestávce následovalo posouzení pouze pěti psů. 

Čínské naháče posuzovala: RNDr. Zuzana Brotánková

P-TO

Eichir Ankadi (PP)

V1, VT, Oblastní vítěz, Nejkrásnější pes výstavy

V. Plášková

F-TM

Ketty ze Zimníku (HA)

V1, VTM

M. Kowalczyková

F-TV

Fatima Van Jo Van (HA)

V1, VTV

K. Procházková

Eichir Ankadi.Kettynka byla doopravdy promrzlá, stejně jako její panička, a tak po posouzení odjely domů. My jsme zůstali na závěrečnou soutěž o nejlepšího psa výstavy. Pořadatelé vytvořili velmi malý kruh na závěrečné soutěže a tak byli soutěžící pejsci rozděleni na malé a velké. První běhali ti menší a mezi nimi i EICHIR. Běhal krásně, koneckonců jeho pohyb je, vedle super srsti, jeho silnou zbraní. A také bojoval ze všech sil. Nakonec ze všech malých plemen zůstal pávě on. Pak se rozběhli ti velcí, až byl vybrán nejlepší z nich a to československý vlčák. Nakonec pokyn od rozhodčích, postavit pejsky do postoje a ještě jednou v pohybu. Eichik se na mě jenom uculil, zavrtěl ocáskem a vyběhl tak, jak to umí opravdu jen on. Vlčákovi se už chodit nechtělo, tak jsme mu dali náskok a pak ho opět lehce doběhli. Pan rozhodčí vykročil k vlčákovi, ale jen proto, aby mu poděkoval za účast a předal mu plaketku. Vítězem byl vyhlášen Ečík!!!  Dostal krásný pohár, který udělal jeho majitelům opravdu velikou radost. Mezi fenkami svedla tuhý boj o nejkrásnější fenku výstavy velká bílá pudlice, opět se super pohybem, jorkšírská teriérka, která statečně držela krok až do závěrečného kola, a fenka chodského psa. Nakonec se rozhodčí nemohli rozhodnout mezi pudlicí, která se krásně nosila a jorkšíračkou u které oceňovali právě to že jí stačila. I diváci se rozdělili na dva tábory - jorkšíří a pudlí. Nakonec si pohár odvezla pudlice. Letos se nám vyplatilo mrznout a čekat až do úplného závěru. Bylo na co se koukat. Závěrem bych ráda poděkovala paní Věrce Pláškové za to, že připravuje Ečíka na výstavy jako pravý profesionál a pro mne je velká čest a potěšení ho předvádět.

20. 4. 2002 zapsala Kateřina Procházková
(I já děkuji a to nejen za reportáž, ale také za báječnou prezentaci potomka po mém psu Arnoldovi Malyshka Airin, neboť Eichir je jeho synkem - L. Brychtová)